Edirnekapı ve Ayvansaray’da Foto Safari Yarışması

İstanbul’un en ilginç semtleri arasındadır, Edirnekapı; ilginçtir ama pek bilinmez, bilinse bile göz ardı edilen semtlerinden biridir. Kentin derin geçmişine - çok kültürlülüğüne - çağlar boyu iç içe geçmiş tarihi eserlerine ev sahipliği yapar. Edirnekapı Surları, Mihrimah Sultan camisi ve külliyesi, Ayios Yeoryios Kilisesi, Kariye Kilisesi - Müzesi, İştipol Sinagogu, Kastorya Sinagogu, Hançerli Panhagia Meryemi Kilisesi birkaç yüz metrelik bir alan içinde, sokak aralarında, meraklı gezginleri beklerler.

Hemen yanı başındaki Ayvansaray ise Bizans sarayları üstüne yerleşen Romanların her şeye nüfus ettiği çok renkli bir mahalledir. Türk filmlerinin klasik tanımı ile “kahpe Bizans tekfuru”nun sarayı olan Tekfur Sarayı, yanı başındaki Manuel Komnenos Surları ve Anemas Zindanları birçok Yeşilçam filmine sahne olarak kullanılmış ve sonra kaderine terk edilmiştir. Eğri Kapı ve çevresindeki sahabe mezarları ile Ortodoks mezarlıklarının iç içe geçmiş taşları fotoğraf meraklılarına eşsiz kareler sunar...

İşte tüm bu anlattığımız yerleri, geçtiğimiz pazar günü foto safari gezimize katılan KeyifKurtları ile birlikte “keyifle” gezdik, yarıştık, öğrendik ve çok eğlendik.

Gezi notlarını ve fotoğrafları kulüp sayfalarımızda bulabilirsiniz. Kulüp sayfalarına erişebilmek için siteye abone olmanız gerekmektedir.
Yorum yapmak için oturum açın

Sosyal Medya