Beyoğlu’nda İtalyan kültürü izlerinin peşinde...

İtalyanlar, 1000 yıldan fazla bir süredir bu kadim kentte yaşamaktalar. Bizans döneminde önce haliç çevresine, sonraları da Galata ve Pera bölgesine yerleşen Latin Katolik tüccar aileler kentin kültüründe her zaman önemli rol oynadılar.

Bağımsız Deniz Cumhuriyetleri olarak birbirleri ile rekabet ve hatta çatışma içinde olan Venedik, Ceneviz ve Pisa devletleri burada ticari koloniler kurarak önemli yerleşmeler yarattılar... Doğu-batı ticaretinde en önemli liman olan İstanbul binlerce İtalyan tüccar aileye de ev sahipliği yaptı. Dinleri, kültürleri, gelenekleri ve bazıları halen yaşayan kurumları ile şehrimize derin izler bırakan İtalyanların izlerini Galileo Galilei Özel İtalyan Lisesi öğrencileri ile birlikte aradık…

KeyifKurdu olarak İtalyan Lisesi hazırlık sınıfına başlayan genç öğrencilerin okul ve çevresi ile kültürel bir bağ kurmalarını hedefledik:

  • Şehrimizdeki İtalyan izlerini tanımalarını;
  • Beyoğlu’ndaki Latin kültürü ve kurumları ile tanışmalarını;
  • Kozmopolit Pera bölgesini daha iyi anlayıp öğrenmelerini amaçladık.

İtalyan Lisesi dışında birçok yabancı dilde eğitim yapan okulun da içinde bulunduğu Pera ve Beyoğlu sokaklarının gizli kalmış, bilinmeyen yerlerini hazırlık öğrencileri ile birlikte keşfettik. 

Yorum yapmak için oturum açın

Sosyal Medya